De Plus van Google+

Het grote succes van social media als Facebook, Twitter en LinkedIn deed in 2011 een belletje rinkelen bij multinational Google Inc., met als resultaat Google+. Ook wel bekend als Google Plus, deze sociaalnetwerksite draait volledig op Google-technologie. De lancering van Google+ werd door velen gezien als een directe aanval op de dominante positie van Facebook, maar Google zelf ontkent dit. Nu, in 2014, begint Google+ toch echt een bedreiging te worden voor de concurrentie. Maar hoe is dit zo gekomen? En is Google+ nou echt de moeite waard om toe te voegen aan je, al enorm brede, collectie van social media accounts?

Hoe werkt het dan?
Google+ is in veel opzichten precies hetzelfde als andere social media; bij het aanmaken van je Google+-account kun je de accounts van je vrienden, familie of kennissen toevoegen. Nadat je dit hebt gedaan kun je je interesses aangeven. Zie dit als de Google-variant op ‘vind-ik-leuks’ op Facebook. Ze kunnen variëren van YouTube-kanalen (YouTube is ook eigendom van Google Inc.) tot je favoriete sportclubs tot de politieke partij waar jij dit jaar weer op gaat stemmen. Deze interesses kun je ‘volgen’, waardoor je alle updates hiervan op je persoonlijke Google+ kunt bekijken.

Waarom zou ik?
Het voordeel aan Google+ is dat gebruikers een ‘cirkel’ kunnen maken, een besloten groep. Dit geeft toch dat beetje privacy dat social mediagebruikers zo erg missen in hun online leven. Wat ook één van de pluspunten van Google+ is, is dat de social media in directe verbinding staat met de verschillende online mogelijkheden die Google Inc. aan ons biedt. Denk hierbij aan de berichtenservice Hangouts en natuurlijk YouTube.

De moeite waard?
Globaal gezien is Google+ precies hetzelfde als al die social media die we allang in gebruik hebben genomen. De meeste functies en mogelijkheden zullen je wel bekend in de oren klinken. Maar wanneer je je net even gaat verdiepen, zul je zien dat Google+ nog best veel te bieden heeft. Ons oordeel; doen! Het stijgend aantal gebruikers zal Google+ binnen enkele jaren omtoveren tot een actief netwerk. Wanneer dit gebeurt, wil je natuurlijk indruk maken op al je vrienden met de tweede, derde of vierde verjaardag van je Google+-account. Je kunt hier je account aanmaken! – Mark, Dennis en Peter


Gebruikte bronnen: Jajodia, S. (2011). Comic On Google Plus | Saket Jajodia. Geraadpleegd op 23 september 2014 van http://jajodia-saket.sjbn.co/2011/06/comic-on-google-plus/ Google Inc. (2011). Official Google Blog: Introducing the Google+ project: Real-life sharing, rethought for the web. Geraadpleegd op 23 september 2014 van http://googleblog.blogspot.nl/2011/06/introducing-google-project-real-life.html SEO Consulting. (z.d.). Wat is Google Plus?. Geraadpleegd op 23 september 2014 van www.seoconsulting.nl/wat-is-google-plus/

Advertenties

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: