#Twitterblog

In 2012 stond Nederland bekend als hét Twitterland, met meer van 5 miljoen geregistreerde accounts binnen een inwonersaantal van 16,8 miljoen. Bijna één derde van de Nederlanders had een Twitteraccount. Vandaar deze blog over de opkomst (en ondergang) van Twitter.

Wat is Twitter (alsof we dat niet weten)
Twitter is een social media dienst waarbij de gebruiker korte berichtjes van maximaal 140 tekens kan achterlaten. Deze berichtjes worden voorzien van hashtags (#) met trefwoorden die van belang zijn voor het berichtje, beter bekend als tweet. Hashtags worden ook gebruikt om tweets te organiseren, met de meest voorkomende hashtags die worden gelabeld als Trending Topics. Gebruikers kunnen elkaar ‘volgen’ om elkaars tweets op hun startscherm te ontvangen.

Eigenlijk is deze introductie niet nodig, je zult Twitter waarschijnlijk al wel kennen en misschien heb je ook een account, maar denk je eens in dat Twitter dit jaar haar achtste verjaardag viert. Een jaar of vijf geleden was vrijwel niemand nog bekend met Twitter, dus hoe weten we of het er over vijf jaar nog is?

I will #survive!
Hoelang zal Twitter nog voortleven in de glorie waar het momenteel in leeft? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we een kijkje nemen naar het leven van social media. Dit kunnen we verdelen in drie levensfasen: hype, volwassenheid en neergang. De eerste fase, hype, was wanneer Twitter fris en nieuw was, de eerste jaren. Iedereen wil meedoen aan deze nieuwe vorm van communiceren en steken elkaar aan om ook een account aan te maken. Hierna volgt een lange fase van stabiliteit, waarin het goed gaat met Twitter en de dienst bakken met geld oplevert. Momenteel zit Twitter in de derde en laatste levensfase, neergang. De populariteit neemt beetje bij beetje toch af, maar dit hoeft niet te betekenen dat we over een paar jaar geen Twitter meer zullen hebben. De neergangsfase kan nog jaren duren en kan zelfs weer omschakelen naar hype of volwassenheid.

Heb jij Twitter?
Op je Twitteraccount wil je natuurlijk zoveel mogelijk volgers krijgen, anders kun je net zo goed je tweets op een briefje schrijven en die in je sokkenla gooien. Vergeet niet regelmatig te tweeten en retweeten, je vrienden te volgen voor het maken van connecties en natuurlijk @socialtrendblog te volgen!

– Mark, Dennis en Peter


Gebruikte bronnen:

Romeijn, M. (2013). 10 tips voor meer succes op Twitter. Geraadpleegd op 1 oktober 2014, van
http://meneerromijn.nl/docs/10%20tips%20voor%20meer%20succes%20met%20Twitter.pdf
Banbersta, M. (2010). The succes factors of the Social Network Sites ”Twitter”. Geraadpleegd
op 1 oktober 2014, van http://www.surfsharekit.nl:8080/get/smpid:44987/DS1/

Advertenties

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: