Started from the bottom, now we’re here


We hebben het allemaal wel eens langs zien komen, van die figuren die denken dat ze kunnen zingen en hebben besloten om een liedje van hun favoriete artiest te coveren. Onder coveren verstaan we een bewerking of herinterpretatie van een bestaand liedje door een andere artiest dan de oorspronkelijke uitvoerder/componist. Je hebt officiële covers door echte artiesten, zoals All Along The Watchtower’ van Jimi Hendrix of Can’t Take My Eyes Off You’ van Muse, maar je hebt ook amateuristische covers, sommige goed en sommige niet om aan te zien.

Doorbreken met je cover?
Er zijn artiesten, nu wereldberoemd, die hun carrière zijn begonnen met het maken van covers en ze te uploaden op bijvoorbeeld YouTube. Denk hierbij aan wereldster Justin Bieber, die door zijn YouTube filmpje een platencontract is aangeboden. Maar hey, wij Nederlanders hebben er ook zo eentje!

In het filmpje hierboven is Esmée Denters uit Oosterbeek te zien, Esmée is rond 2006 begonnen met het maken van YouTube filmpjes waarin ze bekende liedjes covert. Nog geen jaar later werd ze ontdekt door de platenmaatschappij van Justin Timberlake, Tenman Records, en is haar een platencontract aangeboden. Momenteel is Esmée een ster van wereldformaat en is ze al meerdere keren (als opening act) op tour gegaan met artiesten als Justin Timberlake en Enrique Iglesias. Hieronder is te zien hoe ze het nu doet.

‘Doe maar niet’
Helaas zijn er ook nog genoeg covers die eigenlijk niet op het internet hadden mogen komen. Veel amateurs denken een gouden stem te bezitten en besluiten in goede moed om zichzelf te filmen of op te nemen, wat uitloopt op een grote blunder…

– Mark, Dennis en Peter

Advertenties

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: